diumenge, 26 de setembre del 2010

el segon vagó


Aquell matí a l’estació només hi havia una noia jove amb una motxilleta de color blau i una carpeta que agafava suament entre els seus braços i el seu pit, un home amb un” traje” gris i una corbata blau marí que desentonava molt, jo amb cara de son i un vent de tardor fred que feia caure les primeres fulles de la temporada. Recolzat a la paret de l’estació observava la noia que nerviosa es mirava el mòbil constantment des de feia una estona i l’home que no parava de parlar amb el mòbil... Fou en aquell punt i quan el vent fred s’aturà que va aparèixer com per art de màgia de les vies una caravana de gitanos, tocant i dansant. Els de davant feien circ, res espectacular però amb una coreografia molt ben treballada i un gran somriure a la boca. Els nens i les nenes envoltaven el grup amb cintes de tots colors. Més enrere un vagó plataforma duia els músics que tocaven mentre tots de nois i noies ballaven amb vestits llampants al seu costat.
La noia va deixar de mirar el mòbil i llançant-lo a la paperera es va afegir entre el circ amb un gran somriure a la boca. L’home després de l'ensurt inicial va llançar el mòbil a terra, se’l va mirar amb compassió i picant-li l’ullet es llença entre els ballarins per seguir el ritme. En aquells moments un missatge em va arribar al mòbil, "rcorda k hm quedat l 2 vago". Li regalo el mòbil a un mico simpàtic que en aquell moment passava per allà i calmadament m’adreço a l’andana per pujar a la plataforma on tocaven els músics i que suaument estava arribant per no aturar-se i continuar...

2 comentaris:

  1. Acabo d'escriure sobre un barri de gitanos. Katxins!

    ResponElimina
  2. Una síntesi de "Tres sombreros de copa" de Miguel Mihura (un dels pocs llibres que he llegit més d'un cop).
    Pel meu gust, ultimament m'agraden més els relats encara més realistes. Esperant la renfe hi ha temps per a moltes coses ;)

    ResponElimina